Dijous, 30 de Juny de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gemma Mengual i Roger Coma, primers Ambaixadors del Cava

La Confraria del Cava Sant Sadurní ja ha donat a conèixer el programa de la 35a Setmana del Cava, una edició que es presenta farcida de novetats.

La més destacada és la creació de la figura dels Ambaixadors del Cava, una denominació que s’ha ideat amb l’objectiu de reconèixer destacades personalitats de la societat i que aquestes, alhora, difonguin la cultura del Cava. Els primers a rebre aquesta distinció seran l’actor Roger Coma i la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual, que el dissabte 8 d’octubre seran reconeguts a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní. A diferència dels anys anteriors, l’acte en què Coma i Mengual seran homenatjats tindrà lloc a peu de plaça, i no al balcó de la casa de la vila, amb la finalitat d’acostar encara més aquest acte de la Setmana del Cava als ciutadans.

El nomenament de Roger Coma i Gema Mengual es farà en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que començarà a les vuit del vespre amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la vila. Després s’ha programat un  mapping en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi participaran el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera. Tot seguit es nomenaran els nous Ambaixadors del Cava. Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava proposarà un brindis conjunt amb tots els majors d’edat que estiguin a la plaça, que es rubricarà amb una foto històrica a la capital del cava.

La Confraria també ha presentat el cartell promocional de la 35a Setmana del Cava, obra de l’artista Josep Moscardó, i que és fidel a l’estil realista que l’ha convertit en un dels pintors més reconeguts dels últims temps.

Per altra banda, l’entitat ha decidit distingir aquest any com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, que actualment compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda serà investida en la cerimònia d’Investidura Tardoral que enguany es tornarà a celebrar a la seu de la Confraria del Cava, el divendres 14 d’octubre. Una de les novetats d’aquest acte és que la Confraria enceta enguany el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: