Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Gairebé 1.400 alumnes inicien el curs escolar a Santa Margarida i els Monjos

Gairebé 1.400 alumnes inicien el curs escolar a Santa Margarida i els Monjos

L’alumnat d’educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat inicia el proper dia 12 el curs 2016-2017 a les tres escoles i a l’institut de Santa Margarida i els Monjos.

L’alumnat de les llars va iniciar el passat dia 5 el procés d’adaptació.

Pel que fa al nombre d’alumnes, a llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita han començat el curs 99 alumnes, 85 als Monjos i 14 a la Ràpita.

A les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch i Arrels als Monjos i l’escola Sant Domènec a la Ràpita, es manté en general la mateixa matrícula del darrer curs i començaran les classes uns 800 alumnes.

A secundària i batxillerat s’observa un augment de matrícula, que passa de 400 estudiants el darrer curs a gairebé 500 en aquest, un centenar dels quals cursarà batxillerat.

Una de les novetats d’aquest curs a Santa Margarida i els Monjos serà l’aspecte de les escoles. Des de l’Ajuntament s’han dut a terme treballs de manteniment i arranjament als patis de totes les escoles del municipi, gràcies a un treball conjunt fet amb la comunitat educativa, integrada per pares i mares, alumnat i professorat. També s’ha pintat de nou tota la façana de l’escola Dr. Samaranch.

Des de l’Ajuntament, i a iniciativa de l’institut El Foix, s’ha demanat també una entrevista amb el departament d’ensenyament de la Generalitat per sol·licitar l’adjudicació d’un cicle formatiu de grau mitjà d’activitats físicoesportives en el medi natural, de cara al proper curs.

 

L’oferta educativa de Santa Margarida i els Monjos la completa l’Escola d’Adults que ofereix cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i des d’on es coordina també el Programa de Formació i Inserció i  que aplega joves que no han acabat l’ESO per oferir-los alternatives formatives i pràctiques laborals.

Les inscripcions per als cursos d’accés a escola d’adults i cicles formatius estan obertes fins al proper 16 de setembre, mentre que les del programa PFI es tancaran el dia 13.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: