Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot ha començat amb l’esclat de la sorollosa Tronada

La Festa Major de Vilafranca ja està en dansa, i la podreu gaudir sobretot gràcies al treball de mesos dels cinc administradors encarregats d’organitzar-la.

Són la Mar Montserrat, el Xavi Raventós, l’Elisabet Gonzàlez, el Marc Izquierdo i el Raimon Solà.

Tots junts han acabat de passar els nervis dels darrers minuts abans de l’encesa. Fent sessions fotogràfiques, brindant per la festa i finalment recollint el foc per l’encesa que ha portat l’àngel custodiat per dos membres del Ball de Diables, un foc procedent del ciri de Sant Fèlix, que es troba a la Basílica de Santa Maria. Han espurnejat gotes de pluja, i junts han mantingut la calma fins el darrer moment, a l’hora d’encendre la Tronada.

Desprès ha estat el moment d’una forta abraçada i de fer afluir les emocions.

El Marc Izquierdo no ha pogut contenir les llàgrimes. És el fruit d’una any de molta feina.

La que ha pogut mantenir l’emoció ha estat la Mar Montserrat, que parlava d’un dia molt feliç.

El primer en plorar ha estat el Raimon Solà.  Com a graller no es perd mai la tronada, i a la tronada sempre s’emociona, però aquest any ha estat especial.

L’Elisabet Gonzàlez reconeix que en el moment d’abraçar-se els cinc administradors no feien falta gaires paraules.

El més visiblement emocionat de tots ha estat el Xavi Raventós, que en un moment com aquest ha tingut records per els amics.

Com ja va es va fer l’any passat la tronada l’han encès des de l’alçada del monument, però ha petat començant pel cantó de la Font dels Alls. Això permet escurçar el temps d’arrencada de la cercavila, perquè el seguici festiu se situa a l’Avinguda de Tarragona i no cal esperar a la neteja de pirotècnia de la rambla.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: