Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la primera verema solidària

Qualsevol que ho desitgi podrà veremar i gaudir d’un dia a la vinya tot aportant fons per a entitats que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social.

La verema solidària és una experiència que vincula territori, vi i sensibilitat social. La idea inicial de fer una verema a favor de les entitats socials parteix de viticultor i elaborador Rubén Parera, de Finca Parera, amb l’associació Impulsa Fundraising, que ofereix formació i suport en captació de fons privats a organitzacions del tercer sector. Parera ha vist passar per les seves vinyes treballadors en exclusió social i també persones que paguen diners per viure experiències enoturístiques. Així que ha decidit unir aquests dos fronts per una bona causa. Qualsevol que ho desitgi podrà veremar i gaudir d’un dia a la vinya tot aportant fons per a entitats que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social.

Al 2016, la Verema Solidària se circumscriu al territori de la D.O. Penedès i a entitats de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf. Però la intenció és estendre la iniciativa molt més enllà.

Aquest primer any, les entitats beneficiàries seran Càritas, que destinarà els recursos que obtingui a un projecte de reforç educatiu, i l’Associació de Familiars i Afectats de Malaltia Mental del Garraf, que farà servir els beneficis per als seus projectes d’inserció laboral.

Tot i així hi haurà un tercer premi per a totes les entitats del tercer sector del territori en forma de formació.

El programa d’accions de la Verema Solidària culminarà el 2 d’octubre amb una activitat a la vinya per “tallar amb la pobresa”. L’objectiu que es marquen els organitzadors és que hi participin unes 200 persones. Per a participar-hi i consultar els detalls de la iniciativa es pot consultar el web veremasolidaria.org.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: