Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Endesa destina mig milió d’euros al Pla d’estiu de neteja i protecció de boscos a l’Alt Penedès

Endesa destina mig milió d’euros al Pla d’estiu de neteja i protecció de boscos a l’Alt Penedès

S’han realitzat tales i esporgues selectives de les masses vegetals que creixen al voltant de les infraestructures elèctriques

Endesa destina enguany a l’Alt Penedès prop de mig milió d’euros en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos, vertebrat, bàsicament, en dos eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i la realització de termografies, més enllà de les revisions exhaustives de totes les instal·lacions.
Dels més de 97.000 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53,78% són aèries i, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L’especial orografia dels boscos, com a element viu, que creix i canvia constantment, fa que la Companyia destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. A l’Alt Penedès, Endesa té 57 quilòmetres de línies d’alta tensió, 1.199 de mitjana tensió i 2.300 de baixa tensió, de les quals la meitat són aèries i, per tant, subjectes de transcórrer per zones forestals.
D’aquesta manera, una de les tasques essencials és la tala i esporga selectiva de la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques, tot respectant l’espai estipulat per l’administració entre el bosc i els cables més pròxims. Aquests tipus de treballs es realitzen seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori, com bombers, agents forestals, Parcs Naturals de Catalunya o les administracions locals i autonòmica, totes elles especialment sensibles a les zones forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: