Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Cava presenta el Cava de Paratge Qualificat

Es tracta d’una nova categoria Premium que inclourà els caves procedents d’un paratge excepcional.

El Consell Regulador del Cava ha presentat aquest dilluns el Cava de Paratge Qualificat, una nova categoria Premium que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d’un paratge determinat com excepcional por les seves condicions climatològiques o geològiques.

Entre els requisits que han de complir aquests caves, hi ha el d’una edat mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Altres requisits indispensables són el vinificat a la propietat, un rendiment d’extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36 mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la seva comercialització, entre altres aspectes.

Segons el president del Consell Regulador, Pere Bonet, “el Cava de Paratge Qualificat neix per situar el cava en la punta de la piràmide qualitativa del vi” i “per fer justícia a la qualitat” d’aquest espumós, que s’elaborarà en els tipus ‘Brut’.

De la mateixa manera, ha afirmat que el cava “ha sigut i és clau per a la sostenibilitat global, per al progrés i per al futur”, tot i que encara “queda molt camí per recórrer”, ja que “hauríem de millorar la imatge del cava, el posicionament, la distribució tradicional o el màrqueting”.

Per la seva part, el subsecretari d’Agricultura, Jaime Haddad, ha destacat que el Cava de Paratge Qualificat representa “un esglaó de qualitat més per a un dels elements més significatius de la nostra cultura” i contribueix a situar el cava “en el lloc que es mereix”.

En la mateixa línia, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assegurat que aquesta nova categoria de caves aporta “un major prestigi i singularitat” al vi espumós. “És un pas ferm que ajudarà a prestigiar encara més els nostres vins i caves”, ha declarat.

A l’acte de presentació també han participat experts nacionals i internacionals del sector del vi com el prestigiós columnista internacional en el sector vinícola i Master of Wine, Pedro Ballesteros; la Master of Wine Lenka Sedlackova; el Millor Sommelier d’Espanya en Cava, Guillermo Cruz i la prestigiosa sommelier alemanya, Yvonne Heistermann. L’esdeveniment ha conclòs amb una actuació musical a càrrec del Quartet de corda de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: