Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca lamenta les declaracions d’ERC sobre l’obertura del nou CAP

Des de la CUP de Vilafranca lamenten les declaracions d’ERC a la capital de l’Alt Penedès, on la seva portaveu manifestava que no aprovar els pressupostos de la Generalitat feia perillar el nou CAP.

Des de la CUP consideren què convé recordar que el segon ambulatori, pel qual l’Ajuntament va cedir els terrenys a la Generalitat l’any 2005, no va tenir pressupost per a iniciar-ne les obres fins el 2012, malgrat el govern del tripartit, amb ERC, 2003 al 2010. I que un cop finalitzades les obres del segon ambulatori es requeria un nou pressupost que permetés l’entrada en funcionament del nou CAP.
També és important recordar que el pressupost de la Generalitat pel 2015, aprovat per ERC, no tenia la partida necessària que possibilités l’obertura del segon CAP.
Per tant, des de la CUP de Vilafranca consideren que intentar vincular la decisió de la CUP de no donar suport als pressupostos de la Generalitat amb la no obertura del segon CAP és una conclusió totalment errònia, fins i tot malintencionada, ja que amb el mateix argumentari es podria afirmar que ERC ha tingut l’oportunitat en els darrers 10 anys d’accelerar la construcció del segon CAP i la seva posada en marxa i no ho ha fet.
Per tot plegat, la candidatura lamenta l’actitud d’ERC a Vilafranca a les portes d’unes noves eleccions i manifesta que aquestes situacions generen més desconfiances a l’hora de treballar junts en un moment polític en que és imprescindible l’entesa entre ambdues formacions.
Finalment, la CUP de Vilafranca reitera que seguirà treballant per uns pressupostos de la Generalitat que avancin cap a la ruptura democràtica amb l’Estat Espanyol i que incloguin polítiques socials i fiscals que garanteixin inequívocament la lluita contra la desigualtat flagrant a Catalunya, agreujada durant la crisi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: