Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera d’Agricultura clausura el V Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles

Catalunya és terra de vins i país de cooperatives, això ho va remarcar la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la clausura del V Fòrum que es va celebrar ahir a l’Auditori de Vilafranca.

La consellera va destacar que el sector cooperatiu agrari català aplega 221 cooperatives, d’aquestes, 52 són cooperatives vinícoles i produeixen la meitat del vi que es fa a Catalunya.

Per tot plegat destaca el paper de les cooperatives del vi a Catalunya i remarca la importància de trobar també el relleu generacional per el futur.

El Fòrum acollia representants de cooperatives vitivinícoles de França, Xile, Uruguai, Brasil, Argentina o Itàlia. Durant 3 dies Vilafranca ha estat el punt de trobada per posar sobre la taula els reptes de futur. Un dels més destacats és l’impuls que es vol donar a la creació d’una entitat supranacional que reguli la compra-venda de vi a doll amb l’objectiu d’ajudar a regular les existències.

En el transcurs de l’acte de cloenda del congrés es van anunciar alguns convenis de col·laboració. Per exemple entre la Cooperativa Vinícola del Penedès i la Cooperativa Capel, de Xile.

L’acte comptava també amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la Presidenta del Consejo de Maipú, Míriam Gallardo. A la zona argentina de Maipú s’hi troba la federació de cooperatives Fecovita, i el conveni estableix relacions entre el Penedès i Maipú.

En el seu discurs l’alcalde va remarcar la necessitat de treballar professionalment per aprofitar les potencialitats de les cooperatives.

Regull va remarcar que les cooperatives produeixen el 60% del raïm de tot el món però que només en comercialitzen el 10%.

En el transcurs de la jornada s’ha posat a debat també el futur del cultiu de la vinya, amb l’impuls de mesures per evitar l’abandonament de terres per part de la gent jove.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: