Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cellers Torres és el nou propietari del Castell de la Bleda

Cellers Torres ha adquirit recentment el Castell de la Bleda i les 19 hectàrees de terreny que l’envolten, de les quals 16 ha són de vinya d’entre 25 i 35 anys.

Aquesta finca està ubicada a poca distància de Mas La Plana, la finca de Torres que dóna nom al seu vi més emblemàtic, i del seu Centre de Visites, a Pacs.

Torres ha decidit comprar aquesta històrica finca per protegir i preservar el patrimoni arquitectònic rural del Penedès, així com el seu paisatge vitivinícola. La qualitat del sòls i de la vinya la converteixen en un lloc òptim per experimentar amb varietats ancestrals catalanes, un projecte en què el celler familiar porta més de trenta anys treballant i que li ha permès recuperar 40 varietats d’arreu de Catalunya, de les quals 10 tenen un gran interès enològic.

L’històric Castell de la Bleda, pertanyent al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos, és una casa de grans dimensions catalogada com a ‘Bé cultural d’interès nacional’ per la Generalitat de Catalunya des del 1949, que va ser extensament rehabilitada el segle XIX. Es coneix amb el nom de Castell de la Bleda ja que té l’origen en un castell medieval, de propietat comtal i documentat des de l’any 1121, alguns elements arquitectònics del qual encara són visibles. La construcció de planta quadrada té una superfície de 1.300 m2, amb baluard, escalinata d’accés i pati interior, i està situada al costat de l’església romànica de Santa Maria de la Bleda i del cementiri, a la banda esquerra del riu Foix. Dins del tancat que envolta el castell, s’alça també la casa dels masovers, una petita edificació de 115 m2, així com magatzems d’ús agrícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: