Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Sant Martí ‘El llibre de la Bleda’, de Lluïsa Térmens

L’autora portava anys recollint testimonis de veïns i veïnes de la Bleda per poder mostrar les seves vivències des de finals del segle XIX fins a la dècada dels anys 70 del segle XX.

El passat 18 de setembre va veure la llum ‘El llibre de la Bleda’ un treball d’investigació del barri de la Bleda de Sant Martí Sarroca en el qual la mestra Lluïsa Térmens hi portava treballant des del 2017. Periòdicament s’havia anat reunint amb gent gran del barri fins a configurar un recull de vivències que van des de finals del segle XIX fins als anys 70 del segle XX.

Al desembre del 2019 Lluïsa Térmens es va reunir amb l’alcalde de Sant Martí i li va exposar el treball realitzat, així com les dificultats d’edició. L’Ajuntament va considerar que era un treball molt interessant i fins i tot històric, per permetre que aquestes vivències i records orals no es perdessin, i va acceptar participar econòmicament en l’edició i gestionar les tramitacions legals, signant un conveni el passat 7 de juliol.

La qualitat del llibre ja va ser ratificada fins tot abans de la seva publicació, en rebre el Premi a l’edició de recerca històrica que va atorgar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès l’any 2020.

La presentació oficial s’havia de realitzar a les Caves Rovellats, però, per motius climatològics, es va traslladar al local del Centre Cultural i Recreatiu de la Bleda. Els veïns i veïnes de la Bleda es van bolcar en la presentació, omplint la sala i mostrant la seva satisfacció per poder disposar d’aquest recull que permetrà que les generacions futures coneguin com es vivia al barri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: