Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de 6è han fet avui les proves de competències bàsiques de català i matemàtiques

Cada any es convoca la prova d’avaluació de sisè que avalua les competències i coneixements bàsics que han d’haver adquirit els alumnes al final de l’educació primària.

A les escoles de Vilafranca, com a la resta de Catalunya, els alumnes de sisè de primària feien aquest matí les proves de llengua catalana i matemàtiques. I demà completaran l’avaluació amb llengua castellana i llengua estrangera.

Els alumnes de l’escola Cristòfor Mestre acabaven aquest matí, al voltant de les deu, la primera prova, la de llengua catalana. La directora del centre Núria Cañís explicava que estaven una mica nerviosos.

 

Per tal que els nois s’acostumin al format de la prova, els dies previs es preparen amb un examen similar que proporciona el mateix Departament d’Ensenyament.

Ara caldrà esperar al 13 de juny perquè els centres es puguin descarregar els informes i avaluar els resultats. Cañís explica que l’anàlisi d’aquests resultats és útil tant per al departament, com per a les famílies i la pròpia escola.

 

Per exemple, al Cristòfor, arran dels resultats de proves anteriors, han incidit en l’expressió escrita i en alguns aspectes concrets de les matemàtiques.

Aquesta prova externa que elabora i organitza el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, amb col·laboració amb la Inspecció d’Educació, té un caràcter informatiu, formatiu i orientador per els alumnes, les famílies i els centres. Segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la prova ha de permetre millorar els resultats dels alumnes i afavorir-ne el pas a l’educació secundària obligatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: