Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP es reuneix amb Junqueras

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha obtingut el compromís d’Oriol Junqueras per nomenar el delegat territorial del Penedès.

Ahir va tenir lloc una trobada de representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia amb el Vicepresident del Govern de la Generalitat i Conseller d’Economia Oriol Junqueras. L’objectiu de la reunió era informar el vicepresident del Govern de les darreres gestions i activitats dutes a terme des del Penedès i alhora exposar-li la necessitat de dotar el Penedès dels mateixos instruments de què disposen els altres set àmbits, començant pel Delegat de la Generalitat al Penedès, el nomenament del qual depèn del Departament de Vicepresidència. Oriol Junqueras s’ha mostrat, segons un comunicat de la plataforma, “del tot receptiu amb la demanda”, ha reconegut que la Generalitat “està en deute amb el Penedès” i ha confirmat la seva determinació a fer efectiu el nomenament. Junqueras ha indicat que resta pendent de l’informe jurídic que ha de permetre que la funció pública del govern català, depenent del Departament de Governació, convoqui aquesta plaça de delegat del governi i a partir d’aquí procedir al nomenament: ha reiterat que aquesta era la seva voluntat política compartida pel mateix president Puigdemont.

Pel que fa a les descentralització dels serveis, ha indicat que s’aniran fent en la mesura que els diversos Departaments ho resolguin, però que en qualsevol cas el nomenament del Delegat és el tret de sortida per omplir de contingut executiu l’Àmbit Penedès i equiparar-lo a la resta d’àmbits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: