Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un grup de veïns de Moja homenatjarà diumenge Joan Mitjans per la seva dedicació a la pedagogia musical

Un grup de veïns de Moja homenatjarà diumenge Joan Mitjans per la seva dedicació a la pedagogia musical

S’ha programat un concert amb les corals de l’Institut Eugeni d’Ors i del Centre Excursionista del Penedès i amb l’Escola Gregoriana de Vilafranca, promogut per un grup de veïns del poble. La cita és a dos quarts de 7 de la tarda, l’entrada és gratuïta.

L’acte de diumenge vol ser un homenatge senzill i sentit a una persona que ha dedicat tota la seva vida a la música, tal i com exposen des de la comissió organitzadora de l’homenatge. Nascut a Moja fa 88 anys, va començar a fer d’escolà a l’església quan tenia 5 anys. Va estudiar música a Vilafranca amb el professor Francesc de Paula Bové i quan només tenia 15 anys va començar les seves primeres col·laboracions musicals a la parròquia. Des de que tenia 20 anys prepara i acompanya els cants de les celebracions de les misses a Moja, havent col·laborat també amb altres parròquies del municipi d’Olèrdola i a Santa Maria a Vilafranca. En els darrers anys també ha fet d’organista de l’Eschola Gregoriana de Vilafranca.
Joan Mitjans ha transmès la seva passió per la música a molts veïns de Moja i la seva influència ha estat decisiva perquè forces participessin en agrupacions musicals estables a la comarca.
Des de l’any 1943 i durant 60 anys va organitzar les caramelles per Pasqua. També va ser impulsor de l’Orfeó Moja, una coral de veus mixtes que va donar vida a les festes del poble des de l’any 1947 fins el 1954.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: