Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reuneix la Comissió de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca

La reunió es va celebrar en caràcter extraordinari a la sala Pau Boada de l’ajuntament de Vilafranca amb la participació de la regidora de l’àrea i representants de les ONG d’àmbit

En aquesta ocasió comptava també amb l’assistència de la tècnica del Fons Català de Cooperació, Victòria Planas, que va fer arribar informació relativa a quina és la situació dels refugiats en el moment actual i també de què s’està fent amb les aportacions econòmiques dels ajuntaments catalans.

En concret el 4 de setembre de l’any passat, ara fa 7 mesos, el Fons Català va iniciar una campanya urgent de suport als refugiats per la crisi de Síria. Els ajuntaments catalans i ens locals han aportat en el seu conjunt un total d’un milió dos-cents mil euros, que el Fons Català ha fet arribar a diferents entitats que treballen directament en l’ajut als refugiats.

Un dels problemes amb el que s’han trobat les entitats i els activistes socials que treballen a la zona és que es tracta d’una crisi molt canviant, en la que la Unió Europea ha anat modificant la seva posició.

Victòria Planas explica que la crisi dels refugiats actuals no té cap altra comparació a Europa, i és la més greu des de l’èxode que va ocasionar la Segona Guerra Mundial.

També lamenta la vulneració flagrant dels Drets Humans que han fet molts països europeus que han dedicat més esforços econòmics a aixecar murs que no pas a pal·liar el patiment de les persones.

D’altra banda també va explicar que el Fons Català subvenciona diversos projectes d’’ONGs a Catalunya que treballaran a l’àmbit escolar de primària i secundària per explicar la crisi dels refugiats i els desplaçats.

 

 

 

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: