Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’alcalde de la CUP a l’ajuntament de Sant Martí desatendrà la demanda requerida per l’Audiencia Nacional pel suport a la declaració del 9N

L’alcalde de la CUP a l’ajuntament de Sant Martí desatendrà la demanda requerida per l’Audiencia Nacional pel suport a la declaració del 9N

En un comunicat de l’ajuntament s’explica que l’Audiència Nacional, mitjançant els mossos d’esquadra, requereix a l’Ajuntament
de Sant Martí Sarroca tota la informació relacionada amb la moció de suport, aprovada en plenari, a la declaració de ruptura aprovada al Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre.

El comunicat afegeix que davant la repressiva campanya judicial espanyola, els ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N, han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre.
Aquella declaració donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol. Alcaldes i regidors de la CUP estan sent investigats per l’Audiència Nacional per no despenjar la bandera estelada dels seus consistoris i per un presumpte delicte de sedició per haver expressat en un ple que cal desobeir als tribunals espanyols.
Davant aquest escenari, l’alcaldia de la CUP de Sant Martí Sarroca desatendrà la petició d’informació per part dels Mossos d’Esquadra.
Reconeixen que la falta de resposta a les peticions d’informació poden donar lloc a la incoació d’un procés judicial per possible delicte de
desobediència a l’autoritat, però entenen que políticament és l’opció més correcta.
També apunten que “mentre el moviment popular sigui al capdavant defensant el procés iniciat cap a la plena independència , ningú els apartarà d’aquest camí. Des de Sant Martí Sarroca, l’Alternativa Martinenca CUP fa una crida a la societat Martinenca i Catalana, a tancar files al costat del seus càrrecs electes, i a unir-se a la manifestació el pròxim 7 de maig a Barcelona, sota el lema #sensepor

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: