Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní denuncia i lamenta els actes vandàlics a la Miranda d’Espiells

Un cop més, i ja és el tercer en dos anys, la Miranda d’Espiells ha estat víctima d’actes vandàlics que en aquesta ocasió fins i tot han malmès la llosa de la tomba de la petita necròpolis medieval, un espai funerari datat entre els segles V i VIII.

Fa uns mesos des del servei de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament es va arranjar de nou aquest paratge natural, col·locant taules i bancs de fusta i una tanca per convertir-la en mirador de la biodiversitat, un punt on observar la flora i la fauna de l’indret, i on s’hi està treballant per col·locar rètols explicatius sobre les espècies vegetals i animals, emmarcat en el projecte Riu Inclusiu.
Les destrosses a les tanques, desperfectes en el material de les finestres i aquesta vegada fins i tot en la necròpolis més enllà del seu valor simbòlic, s’han calculat en uns 1.700 euros. Des de l’Ajuntament de la capital del cava es demana a la ciutadania que respecti l’entorn i que rebutgi i denunciï els actes de vandalisme, per treballar conjuntament pel civisme i per una vila responsable i compromesa.
La Miranda d’Espiells és una torre de guaita amb elements noucentistes construïda l’any 1927. Després de la Guerra Civil va quedar sense ús i va patir un deteriorament progressiu. L’any 2004 la regidoria de Meda Ambient de l’Ajuntament i l’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Sadurní van rehabilitar la Miranda per donar-li una funcionalitat social i mediambiental, ja que actualment acull una zona d’esbarjo i es fa servir com a torre de guaita per a la prevenció i extinció d’incendis forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: