Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els serveis socials de Vilafranca han atès 3.754 persones durant el 2015

La presentació de la memòria dels serves socials municipals ha permès aportar dades significatives sobre la situació social de Vilafranca i pensar noves accions estratègiques a desenvolupar en un futur proper.

Els serveis socials de Vilafranca han atès 3.754 persones. Han tramitat uns 2.600 expedients, 752 dels quals s’han obert aquest any passat. En total, s’han fet prop de 20.700 atencions. Del total de demandes fetes efectives, que són unes 7.000, un 23% tenen a veure amb l’àmbit laboral, el 19% amb temes econòmics, el 18% amb mancances socials, el 14% amb la salut i un 3%, amb habitatge.

Els recursos destinats a les situacions d’emergència social s’han ampliat en un 50%, passant dels 80.000 euros als 120.000.

El regidor de Benestar Social Ramon Zaballa explica que els serveis socials de Vilafranca no tenen un caràcter “caritatiu” sinó que busquen l’apoderament dels seus usuaris.

En aquest sentit, des del servei apunten que només entre un 10 i 15% dels usuaris es podrien qualificar com a “crònics”.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull destaca que l’ajuntament destina uns 4 milions d’euros als serveis socials i que “fa molt més del que per llei li tocaria”.

Entre els projectes que es volen impulsar en un futur immediat destaquen el programa Compartir àpat, per lluitar contra la soledat de persones majors de 55 anys; ampliar a unes 50 el nombre de places del Centre Obert per oferir una millor atenció a la infància i l’adolescència tot posant el focus en la millora del nucli familiar; acabar de desenvolupar la segregació del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones que abans penjava de la regidoria d’Igualtat i ara està íntegrament sota el paraigua de serveis socials; treballar en la dinamització intel·lectual de la gent gran; o elaborar un Llibre blanc que inclogui una diagnosi exhaustiva de la situació social a Vilafranca i una planificació estratègica per fer més eficients els recursos.

També s’està treballant amb els bancs perquè cedeixin pisos buits al parc d’habitatge social de la ciutat. Ara hi ha 73 pisos i tots estan ocupats.

L’equip de serveis socials de Vilafranca està integrat per 38 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: