Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 18è premi de narrativa El lector de L’Odissea comença a caminar amb la voluntat d’eixamplar el consell de lectors amb més gent jove

Ja es poden presentar els originals que vulguin participar al 18è premi de narrativa El lector de L’Odissea. Les bases es poden consultar al lloc web premi.lodissea.com i a la Institució de les Lletres Catalanes.

El premi es caracteritza pel paper cabdal que té l’anomenat Consell dels Cent Lectors en el procés de triatge de les obres participants.

Els organitzadors del certamen volen que aquesta divuitena edició del premi serveixi per eixamplar el consell, a través de la captació de nous lectors, sobretot gent jove. Per això ofereixen una rebaixa de la quota que paguen els lectors a tots aquells que siguin menors de 30 anys. Si els lectors en general paguen 35 euros, que són els que serveixen per finançar part del premi, els joves només n’hauran de pagar 15.

També han engegat una campanya per captar nous lectors en general.

D’altra banda, hi ha la possibilitat de patrocinar el certamen amb la figura d’Amic del premi, adreçada tant a empreses com a particulars.
El premi de narrativa El Lector de L’Odissea arrenca ara amb la rebuda dels treballs.

Del 6 de juny al 18 de juliol hi ha una primera fase de lectura entre els lectors que formen part del consell i del 18 de juliol al 15 de setembre hi ha una segona fase decisiva de la qual sortirà un màxim de 5 obres entre les quals haurà de triar un jurat integrat per tres persones relacionades amb la literatura, dos representants del consell de 100 lectors, l’editor de RBA La Magrana i l’escriptor guanyador de l’edició anterior de premi, en aquest cas Laura Tejada.

El premi té una dotació de 10.000 euros, a més de la publicació de la novel·la guanyadora, la portada de la qual la dissenyen els alumnes de l’Escola Municipal d’Arts Arsenal.

El guardó és possible gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a més d’altres entitats i empreses que hi donen suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: