Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després de més de 550 anys, el roure de Raventós i Blanc ja no es despertarà

El símbol de la finca Can Codorníu i imatge de les caves Raventós i Blanc de Sant Sadurní, ha deixat de brotar després de més de 550 anys.

El testimoni viu de les 22 generacions de la mateixa família que han treballat la finca no ha pogut sobreviure aquesta primavera, malgrat els esforços que s’hi han abocat des que va començar el seu declivi l’any 2009. Llavors l’arbre es va inclinar i les seves arrels es van trencar, però va continuar brotant cada primavera fins ara.

El president de Raventós i Blanc, Manuel Raventós i Negra explicava aquest matí, davant del roure, que la mort de l’arbre els hi deixa dos missatges. El primer, que no hi ha res que duri per sempre. Raventós rememorava que l’any 1986, quan va morir el seu pare, van emprar la imatge del roure per al recordatori. I, el segon, que cal que prenguem consciència de les conseqüències del canvi climàtic.

Manuel Raventós també ha explicat que ara estudiaran com convertir el tronc del roure en un monument que segueixi acompanyant l’empresa i la família durant molts anys més. També s’haurà de gestionar el llegat del roure centenari, cinc petits rourets que han crescut al seu voltant.

Per a la família Raventós, el roure ha estat “el viu reflex de la seva manera de mimar la terra i la vinya: sempre amb respecte, estima i cura”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: