Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Operació Còmic descobreix diferents vessants del còmic per a tot tipus de públics amb exposicions, tallers i conferències

Més enllà del concurs de còmic, que va concloure la setmana passada amb el lliurament de premis, el projecte Operació Còmic ha crescut amb la organització de diverses activitats paral·leles que volen descobrir a tota mena de públics els secrets d’aquest art.

Dissabte al matí tenia lloc a la Biblioteca Torras i Bages un taller de dibuixar superherois a càrrec del dibuixant de la Marvel Jorge Fornés. Hi va participar una quinzena de nens i nenes d’entre 5 i 12 anys.

Fornés destaca que els més petits tenen menys complexes a l’hora d’enfrontar-se amb un full en blanc.

Els participants van aprendre tècniques per guardar les proporcions i dibuixar cares, cossos i vestits de superherois i superheroïnes.

D’altra banda, aquests dies es pot visitar al claustre de Sant Francesc l’exposició Manga DO Barcelona, que s’inaugurava divendres amb la presència del regidor de Cultura Raimon Gusi.

La mostra recull 25 obres fetes dins del projecte Making comics in Japan, una col·laboració entre el Hayashi Studio de Tòquio i l’Escola Joso de Barcelona.

A principis del 2015, Ken Nimura i Takeshi Miyazawa, directors del Hayashi Studio, ofereixen la possibilitat a un grup seleccionat d’estudiants de còmic de viure l’experiència del procés creatiu del manga in situ. Al mes d’agost, les alumnes de l’Escola Joso Cristina Triana, Núria Sanguino, Raquel Lara, Míriam Bonastre i Laura Romeu van viatjar a Tòquio per dur a terme aquest projecte, el resultat final del qual és el fanzine Gochisou.

L’exposició es pot visitar fins diumenge.
Una altra de les activitats que ha tingut lloc en el marc d’Operació Còmic ha estat una vetllada de jocs de taula. Tenia lloc dissabte a la tarda al local municipal de l’Espirall i consistia en descobrir jocs japonesos amb una forta presència al món del còmic i altres tipus de jocs relacionats precisament amb personatges coneguts d’aquesta disciplina artística.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: