Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Operació Còmic premia tres històries molt diferents i arrenca amb les activitats amb els consells del dibuixant professional Jorge Fornés

Ahir tenia lloc a la Biblioteca Torras i Bages l’acte de lliurament de premis de la quarta edició d’Operació Còmic.

El jurat va decidir premiar tres històries molt diferents: una que parla sobre el futur del planeta terra i la humanitat a través de la conversa entre dues persones, una altra sobre el camí d’un noi que es fa home en temps dels celtes i una darrera sobre la peculiar relació entre un lladre i un nen. L’acte va comptar amb la presència del dibuixant professional Jorge Fornés, que havia exercit com a membre del jurat. El vilanoví treballa per l’editorial nord-americana Marvel i ahir va donar alguns consells als assistents a l’acte, com ser perseverants i no perdre la paciència en una disciplina en què és difícil fer-se un lloc.

El vilafranquí Andrés García va ser el guanyador del premi a l’autor local. També va obtenir aquest premi en l’anterior edició del concurs organitzat pel Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages. Ell és el creador de la història sobre el futur de la terra, dibuixada amb un estil que es belluga entre el manga i els personatges de Disney.

L’Arnau López va ser el guanyador de la categoria A, de 18 a 30 anys, amb una història ambientada en temps dels celtes.

Es dóna la circumstància que López també va guanyar el premi fa dos anys. L’autor, de Viladecavalls, vol continuar treballant per acabar dedicant-se al còmic.

El segon premi de la categoria A va ser per a Iñaki González.
En la categoria B, de 12 a 18 anys, la guanyadora va ser la barcelonina Lorena Rufián, que es dedica a entintar en un estudi de dibuix després de cursar el cicle superior d’Il·lustració.

El segon premi en aquesta categoria per a Guillem Casasola.
En total, a la 4a edició d’Operació Còmic s’han presentat 38 obres de 44 participants. L’exposició amb els treballs participants es pot visitar fins al 24 de març a la Biblioteca. Aquest és un acte més del programa d’activitats que han preparat els organitzadors per embolcallar el concurs: hi haurà una masterclass de còmic amb el dibuixant professional Bié, un taller infantil de dibuixar superherois amb Jorge Fornés, la conferència de l’autor de còmics històrics Oriol Garcia Quera o l’exposició Manga DO Barcelona al Claustre de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: