Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estudi sobre varietats blanques que realitza l’INCAVI i Covides obté bons resultats en el seu tercer any

Més de 120 socis han assistit a les quartes Jornades de Viticultura organitzades per Covides a l’auditori de l’edifici de Cevipe de Sant Sadurní. Durant tot el matí del passat dijous, s’han desenvolupat un seguit de ponències relacionades amb el cultiu i la cura de la vinya.

Una de les intervencions més esperades ha estat la de l’enginyer tècnic agrícola i membre de l’INCAVI, Lluís Giralt, que ha presentat els primers resultats de l’assaig sobre 5 tipus de varietats blanques (Sauvignon Blanc, Marsanne, Incrozio Manzoni, Moscatell de Gra Petit i Xarel·lo) que s’està realitzant a Sant Martí Sarroca.
A l’estudi, on treballen Covides i INCAVI conjuntament, s’analitzen aspectes com l’època de maduració, la productivitat i l’anàlisi sensorial del most i el vi elaborat, i el vigor. Tot i que l’estudi només fa tres anys que va començar, Giralt ha destacat els bons resultats de productivitat i de les característiques organolèptiques del Xarel·lo.
Les jornades han servit per a parlar d’altres aspectes vitivinícoles com el registre d’un producte fitosanitari basat en feromones de confusió sexual; s’han exposat els factors que intervenen en la fertilitat dels sòls a partir d’un recull d’anys d’observació i resultats analítics; i s’ha parlat de com allargar la vida dels ceps a través de la poda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: