Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, destaca l’enoturisme com a potenciador de l’economia a l’Alt Penedès

Joan Aregio ha participat aquest dimecres al matí al Fòrum ADEPG que s’ha celebrat a Vilafranca, amb la voluntat de donar a conèixer les iniciatives de suport a l’empresa i les polítiques industrials que està desenvolupant el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

En el decurs de l’esmorzar, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha explicat que hi ha dades econòmiques que confirmen una tendència a l’optimisme, tot i que moderada. Mes a mes, els indicadors són millors dels que hi havia l’any passat, malgrat que continuen donant-se situacions molt complicades per a moltes persones.
En aquest sentit, Aregio comentava que el Baix Penedès per exemple ha estat una de les comarques més castigades en aquests darrers anys per la destrucció d’ocupació; però que amb les dades del 2015 ha estat la novena comarca catalana en quan a creació d’ocupació. Per contra, l’Alt Penedès ocupa el lloc 31è en aquest rànquing de creació d’ocupació. Aquesta situació s’ha de llegir, segons Aregio, tenint present que la destrucció de llocs de treball no ha estat tant gran a l’Alt Penedès com al Baix, i que a l’hora de la recuperació, està sent més forta al Baix Penedès que a l’Alt.
En quan a les oportunitats i l’empenta empresarial, Joan Aregio destacava què comarques com l’Alt Penedès han de tenir molt present el turisme, i encara més l’enoturisme com a gran motor i potenciador.
Va reconèixer que en aquests darrers temps s’ha fet molt bona feina a l’Alt Penedès en el camp de l’enoturisme; però al mateix temps va apuntar també que hi ha encara molt de recorregut i feina a fer per millorar encara més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: