Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca una iniciativa per impulsar un pla estratègic de promoció econòmica al Penedès Nord

Els municipis de Gelida, Mediona, El Pla, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní, Subirats i Torrelavit han arribat a un acord per treballar plegats en l´àmbit de la promoció econòmica.

Aquest projecte es concretarà en l´elaboració d´un Pla estratègic d´Activitat Econòmica que se centrarà en la demarcació geogràfica que a partir d´ara es donarà a conèixer com a “Penedès Nord” i que aglutinarà les nou poblacions participants.
L´objectiu d´aquest Pla Estratègic és definir les estratègies i accions que s´han de dur a terme per a projectar l´activitat econòmica d´aquesta regió i que té un horitzó temporal a llarg termini que es prolongarà fins l´any 2030. Per a elaborar aquest pla d´actuació els municipis buscaran la participació i implicació de tots els agents del territori: institucions, ciutadans, comerciants, empreses i el teixit associatiu.
Aquesta aposta pretén detectar oportunitats de negoci i activitat econòmica a la demarcació i generar una major relació i interacció entre el sector públic i privat. També es vol potenciar la cooperació i la planificació estratègica del territori, així com reforçar la voluntat de mancomunar serveis i afavorir els ponts entre el sector agrari i industrial tan present en el desenvolupament econòmic del Penedès nord.
El Pla Estratègic d´Activitat Econòmica del Penedès Nord compta amb el suport tècnic i l´expertesa de l’ADEPG, entitat promotora del Consorci de Serveis Empresarials.
El seguiment i difusió dels treballs i l´evolució de la redacció d´aquest pla estratègic se centralitzaran al web www.penedesnord.cat. Així mateix, aquest espai servirà com una eina de participació oberta a la ciutadania i a les institucions de la demarcació. També s´obrirà una adreça de correu electrònic ,des de la qual es podran fer aportacions, comentaris i suggeriments en relació amb el procés i els objectius del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: