Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova edició dels premis Creajove, que busquen fomentar l’emprenedoria entre els joves

Creajove premia les millors idees de negoci en els àmbits de la sostenibilitat, l’smartcity i la vida saludable.

La millor idea en l’àmbit de la sostenibilitat ha estat per al projecte ‘Compra conscient’, un servei de recollida i tractament de materials per crear bosses i envasos reutilitzables pel comerç local, presentat per Jana Madrid i Carla Romà, de l’Institut Eugeni d’Ors.

El projecte premiat en l’àmbit de l’smartcity ha estat ‘Pasort’, d’Oriol Casanellas, Pau Inglés i Oriol Cruces, de l’escola Sant Ramon de Penyafort. Es tracta d’un aparell intel·ligent amb sistema gps per a persones amb discapacitat visual.

En l’àmbit de la vida saludable, el jurat ha decidit atorgar dos premis: per a ‘Rety’, una aplicació mòbil amb reptes encarats a la vida saludable, de Sofia Flores i Erika Higuero, alumnes de l’Institut Milà i Fontanals; i ‘L’Atlàntida’, un espai-cafeteria per fomentar la lectura, d’Abril Rovira i Sara Vallès, alumnes del Montagut.

Aquestes han estat les idees premiades en la 21a edició del programa Creajove, una iniciativa del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, amb els suport d’altres entitats, que es desenvolupa des de l’any 2003 amb la finalitat de despertar la creativitat i la iniciativa emprenedora entre els joves de l’Alt Penedès.

El lliurament de premis ha tingut lloc en una jornada celebrada aquest dimecres a l’Auditori Maria Rosa Juncosa que ha començat amb la conferència ‘Reptes i oportunitats d’emprendre amb 17 anys’, a càrrec de Cesc Llauradó, CEO i cofundador de Welme, una startup de referència en el metavers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: