Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La banda de l’Escola Municipal de Música ha acompanyat la cort del rei carnestoltes pel mercat de Vilafranca

Es tracta d’un acte que comença a ser ja una tradició i que porta per nom matinades. Però en tractar-se del rei carnestoltes i de la seva cort les matinades no comencen a les set del matí sinó una mica més tard.

A les 12 del migdia a la plaça del Penedès es reunia tota la colla junt amb els components de la Banda de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet. Des d’aquest indret, on es troba la seu de l’escola, van sortir en cercavila el Rei, la Concubina, els seus fills, Confetinet i Serpentineta i tota la resta de la cort.
Els membres de la banda anaven també disfressats, com correspon a una festa com el carnaval.
Després van fer un recorregut per tot el mercat setmanal dels dissabtes de Vilafranca començant per la rambla de Sant Francesc, passant pel mig de les parades, de manera que la Serpentineta vivia per primer cop una experiència tan interessant com pot suposar mirar i triar peces de roba o altres objectes.
El seguici acompanyat en tot moment per la música de la banda va anar passant per la rambla fins arribar al carrer de la Cort. Un carrer que van enfilar amunt fins a la plaça de la Vila, per girar desprès cap a la plaça de Sant Joan, on van fer una aturada per animar un ball al voltant de la font.
Desprès van tornar cap el carrer de la Cort, per anar a la Plaça de la Constitució i arribar a les places de l’Oli i de Jaume I. En aquest punt no va faltar un altre clàssic com va ser l’entrada a la Biblioteca Torras i Bages per trencar durant uns minuts el sileci i la seriositat d’aquest equipament. Tot seguit es van adreçar cap a la plaça de Santa Maria, i abans d’arribar-hi van fer aturada a les escales de l’església de Santa Maria on van fer una foto de família. Finalment, després de les Matinades al Mercat, al voltant de la una del migdia es va celebrar un concert vermut a la plaça de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: