Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El naixement de la Serpentineta i una flaixmob marquen l’inici del Carnaval 2016 a Vilafranca

S. M. El Rei Carnestoltes XIIIè i I de Vilafranca ja regna a la capital de l’Alt Penedès.

Després de tot un any enterrat, ahir a la tarda va tornar acompanyat de tota la seva Cort. El Rei, la Concubina, el Confetinet i la Iaia anaven acompanyats d’una extensa Cort que incloïa els tres poders fàctics: el bisbe, el jutge i el guàrdia civil i on no hi faltaven els taverners, els cuiners i l’acompanyament musical dels McKensy’s Clan Band.
Tot fent broma amb els vilafranquins que els esperaven pels carrers del Centre i entrant a les botigues van arribar a la plaça de la Vila, on enmig d’un espès fum es va desvetllar el misteri de l’ou que Sa Majestat va vomitar fa dos anys al morir i que l’any passat va anar creixent.
De dins de l’ou va sorgir la Serpentineta, la filla del Rei Carnestoltes i germana del Confetinet, que va oferir un espectacle de trapezi als assistents i es va presentar.
Tot seguit, S. M. El Rei Carnestoltes XIIIè i I de Vilafranca va prendre la Casa de la Vila i des del balcó va proclamar l’inici del seu regnat curt, però intens. El Rei va animar tothom a fer l’animal i a menjar i beure sense contemplacions.
També va instar els vilafranquins a ser “marranots”, recordant que “per Carnaval tot s’hi val” i va presentar la seva filla, la Serpentineta, demanant
una salutació de la plaça per a ella.
Després de repassar tots els actes del Carnaval de Vilafranca, el Rei Carnestoltes va acabar així el seu pregó. . .
Un any més, l’Agrupació de Barbuts va servir la tradicional botifarra d’ou del Dijous gras, acompanyada amb pa amb tomàquet.
L’altre sorpresa de l’Arribo va ser una flaixmob al ritme de la cançó Mi gente de Lucrecia, realitzada amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Assumpta Trens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: