Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

De la Ràpita a Moscou i Desig de Metamorfosi guanyen a la Rua de Vilafranca

Els de la Ràpita i els de Les Cabanyes aconsegueixen el primer premi de carrosses i comparses, respectivament.

Aquest divendres a la nit Vilafranca ha viscut una magnífica rua de carnaval, amb la participació de 25 carrosses i 10 comparses, límit màxim de participació, però també amb moltíssima gent que passejava pel recorregut de la rua amb disfresses a títol personal o també grups de colles disfressades. El nivell de les carrosses i les comparses va ser molt alt. La rua arrencava a quarts de deu de la nit des de l’Avinguda de Tarragona i feia un recorregut de més de tres hores passant per dins de la Rambla de Sant Francesc i marxant per la Rambla de Nostra Senyora fins a l’Avinguda de Barcelona. Acabada la cercavila a dins de la sala 1876 Casino Club es va fer la proclamació dels guanyadors. A la sala va arribar en seguici fúnebre tota la cort del rei carnestoltes i damunt de l’escenari van mostrar al rei ressuscitat ballant a ritme de la cançó “Thriller” de Michael Jackson. Tot seguit el cap de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngel Hom, va conduir l’acte de lliurament de premis acompanyat de membres de la comissió de carnaval i els regidors Josep Maria Martí, Anna Doblas i Raimon Gusi. Com era d’esperar la carrossa “De la Ràpita a Moscou” es va endur el primer premi. De fet s’han endut la majoria de primers premis dels carnavals del Penedès on han participat.
Tres dels seus representants es mostraven molt contents dels èxits assolits i parlaven del bon nivell en general de les carrosses i comparses.
El segon premi de carrosses va ser per “Molanta Up” de Sant Pere Molanta, inspirada en la pel·lícula de Walt Disney. La carrossa del Grup de carnaval de Sant Pere Molanta era la més nombrosa de tota la rua amb 220 participants. I el tercer premi va ser per la carrossa “El paradís del Chaac” del Grup de Joves de Moja.
Pel que fa a les comparses el primer premi va ser per “Desig de metamorfosi” de Les Cabanyes.
Desprès de recollir el premi de mans del regidor de cultura es mostraven molt satisfetes i disposades a continuar treballant la creativitat l’any vinent.
El segon premi de les comparses va ser també per un grup de Les Cabanyes, la comparsa A 3 km de Vilafranca que es presentava amb el lema “Fantasia Apofis” i era la comparsa més nombrosa amb 87 membres. El tercer premi va ser per la comparsa ”Tinkus” del grup de Vilafranca Bolívia Unida i que presentava vestits i coreografies inspirades en la tradició del seu país d’origen. La rua de Vilafranca és una mostra del treball que es fa a molts municipis de la comarca. El més representat era el de Santa Margarida i els Monjos, que comptava amb vuit grups, entre carrosses i comparses. De Vilafranca hi havia 7 grups, entre els quals nova faltar a la cita la carrossa d’Univers Penedès amb el lema “Fantàstic Univers”. No van faltar grups d’arreu de la comarca com els de Sant Cugat, Torrelavit, Guardiola de Font-Rubí, La Granada, Pacs o La Múnia.
També hi havia força presència de grups del Baix Penedès, amb carrosses de l’Arboç, Bellvei, Santa Oliva o Segur de Calafell. Més de 2.500 persones participaven a la rua oficialment a les qual s’han de sumar algun miler més entre els espectadors i visitants disfressats. El temps, sense gaire vent i gens de fred, va acompanyar d’allò més i el balanç definitiu de la jornada és d’èxit de participació i de públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: