Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà una conferència per parlar sobre la situació als territori ocupats del Sàhara Occidental

L’activista sahrauí dels territoris ocupats del Sàhara Occidental, Abida Mohamed, parlarà de la resistència no violenta sahrauí, amb la conferència “Trencar el silenci per un Sàhara lliure”, el proper dijous 28 de gener, a 2/4 de 8 del vespre a l’Escorxador.

L’acte és organitzat pel Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, la Federació ACAPS i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en el marc del projecte Laonf.
La xerrada vol visibilitzar les campanyes i victòries locals i internacionals del moviment de resistència no violenta. Abida Mohamed participa en el projecte Laonf per reforçar les capacitats dels activistes sahrauís joves per contribuir a una transformació no violenta del conflicte al Sàhara Occidental. Recentment s’ha commemorat el 40è aniversari de l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Regne del Marroc, recordant també que en el seu moment España va abandonar el territori sense concloure el procés de descolonització que havia iniciat l’ONU. El resultat és de quatre generacions de sahrauís exiliades i refugiades al mig del desert algerí; milers de sahrauís morts o desapareguts, presos polítics, espoli dels recursos naturals, violació sistemàtica dels drets humans i genocidi cultural al Sàhara Occidental ocupat.
El mateix 28 de gener al matí, responsables de l’entitat impulsora del Projecte LAONF es reuniran amb la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament per a informar dels detalls de les accions i els resultats del projecte. L’Ajuntament va fer una aportació econòmica al projecte mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: