Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 150 genets i 50 carruatges participaran a Els Tres Tombs de Vilafranca

Aquest diumenge, Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès celebren la festa de Sant Antoni Abat amb els típics Tres Tombs a Vilafranca.

Com cada any la festa coincideix amb la d’Igualada, però en canvi hi ha una setmana de diferència amb Els Tres Tombs de Vilanova, fet que ajudarà a atraure més participants.
Amants dels Cavalls esperen entre 150 i 200 genets i una cinquantena de carruatges. Mentre que els genets provenen d’hípiques o són particulars del Penedès, hi ha carruatges que venen de Valls o Manresa. Són els carruatges de traginers, com explica Ferran Cercós.
Alguns d’aquests grans carruatges i carros recreen el transport de troncs i de botes de vi o també porten brisa, cereals o farratge.
La festa de Sant Antoni Abat començarà a les 10 del matí d’aquest diumenge amb la concentració de cavalls i carruatges darrera la Zona Esportiva i l’esmorzar del carreter. A ¾ d’1 del migdia sortiran des de l’Avinguda Catalunya, on recolliran la bandera de Sant Antoni, i aniran cap a l’església de Sant Francesc on a la 1 es farà la benedicció dels animals.
Cavalls i carruatges seguiran cap a La Girada on, des de fa uns anys, tenen lloc els típics Tres Tombs i es ven el tortell.
Ferran Cercós, vocal d’Amants dels Cavalls, recorda que els diners que
obtenen amb la venda dels tortells es destinen a sufragar la festa.
Els Tres Tombs es fan acompanyats pel grup musical Els Vinardells.
Els tortells es poden comprar tant a la rambla de Sant Francesc, com a la rambla de La Girada.
La banderera d’aquest 2016 és Raquel Martínez, les cordonistes són Anna Ventura i Sílvia Alcaraz i la capitana de bandera, Caterina Lechà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: