Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els representants penedesencs de Junts pel Sí i la CUP posen en valor la “generositat” que ha permès arribar a l’acord per investir Puigdemont

Aquest cap de setmana, in extremis, es produïa al Parlament de Catalunya l’acord entre Junts pel Sí i la CUP que evitava anar a unes noves eleccions. Mas feia un pas “al costat” i l’alcalde de Girona, el convergent Carles Puigdemont, era investit ahir a la tarda president de la Generalitat.

Els representants penedesencs dels dos partits protagonistes de les negociacions posen en valor la “generositat de les dues parts” per desencallar el procés sobiranista quan semblava que havia arribat el moment de llançar la tovallola.
La gelidenca Lluïsa Llop és la presidenta de la federació regional de l’Alt Penedès d’ERC i membre de Junts pel Sí.

Per la seva part, el vilafranquí Xavier Navarro, en nom de la CUP, explica que les negociacions i tot el que han comportat han estat molt dures però que han aconseguit apartar Artur Mas d’un procés al qual creien que no sumava. Navarro diu, en referència al to que va emprar Mas en la seva compareixença del dissabte, que tothom ha d’assumir la seva part de responsabilitat. I, sobre el camí que s’inicia ara, ja augura que serà complex.

Navarro també recorda que tot plegat sorgeix de la proposta electoral de la CUP d’iniciar el “procés de ruptura amb l’estat espanyol i un procés constituent que encamini a la república catalana” i insisteix en què la Candidatura d’Unitat Popular no oblida, en cap cas, les prioritats de l’emergència social: habitatge, energia i alimentació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: