Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Confeccions Biosca s’acomiada de la clientela amb un agraïment i l’esperança de no generar un buit de mercat

Després de 47 anys a la seva ubicació actual de l’Avinguda de Tarragona i molts més d’història, Confeccions Biosca tancarà les seves portes. La botiga de roba es mantindrà en actiu durant les properes setmanes per liquidar el gènere i acomiadar-se de la seva clientela.

Els responsables del negoci, el matrimoni integrat per Ramon Biosca i Àngels Soler, esperen que algú ocupi el lloc que ara deixen buit, ja que no hi ha massa oferta de roba clàssica confeccionada a Catalunya per a dones de mitjana edat com la que s’ofereix a la seva botiga.

Biosca i Soler volen agrair la seva confiança a les persones que els han fet costat durant tots aquests anys: tant als clients com a les dependentes que han passat per la botiga.

El negoci de Confeccions Biosca va començar amb el pare del Ramon als anys vint del segle passat. Anava en bicicleta i amb un farcell venent roba a metres i a cada zona l’anomenaven amb un sobrenom diferent: El Gangues a la zona de Subirats, el Mitjonets o el Mitgetes cap a Avinyonet i Olesa…

Quan va començar a prosperar el negoci, el pare del Ramon feia recorreguts més llargs amb un matxo i un carro i ell l’havia acompanyat de nen en algun d’aquests trajectes.
La família va continuar amb l’activitat al seu pis del Poble Nou de Vilafranca fins que el pare i l’oncle del Ramon van plantar botiga al carrer General Cortijo, que llavors tothom anomenava “carrer de Correus”. Allà van estar del 1950 al 1968.

Des del 68, quan el Ramon es va casar amb l’Àngels, i fins a l’actualitat, la botiga ha estat a l’Avinguda de Tarragona. El negoci va anar evolucionant des del començament, de la roba a metres a la roba per la llar; d’aquesta a la roba de vestir tant d’home com de dona i, finalment, especialitzant-se únicament en confecció femenina. També van obrir una branca del negoci dedicada al vestir professional que va ser traspassada fa uns anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: