Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 12.000 famílies del Penedès participen en el projecte de recollida d’olis “Biodièsel a les escoles” de Nou Verd

L’any 2007 es va posar en marxa el projecte de recollida d’olis usats en dues escoles vilafranquines i des de llavors “Biodièsel a les escoles” s’ha anat implantant en la majoria dels centres d’educació primària de la Vegueria Penedès.

Actualment, la cooperativa Nou Verd gestiona la recollida d’olis en 91 municipis, 57 escoles i 678 centres Horeca (bars, restaurants i cuines), fet que suposa la participació de més de 12.000 famílies. Entre el 2014 i el 2015, s’han recollit més de 79.500 litres d’oli usat que permetran la generació de 63.600 litres de biodièsel, una reducció de les emissions de C02 de més de 104.000 tones i un estalvi de prop de 195.000 euros en la despesa de gestió i depuració de les aigües. Gràcies a aquesta recollida, s’ha evitat la contaminació de més de 79 milions de litres d’aigua.
Veient l’èxit de “Biodièsel a les escoles”, des de Nou Verd s’ha engegat una prova pilot per ampliar la recollida de l’oli també en empreses grans. La prova s’està duent a terme a BROSE i DSM, ambdues empreses ubicades al polígon industrial dels Monjos.
Nou Verd també està valorant la posada en marxa d’una planta de tractament de l’oli usat per a fer biodièsel i així gestionar tot el procés, ja que de moment, només s’encarrega de la recollida i el primer tractament. En aquest sentit, s’han iniciat estudis tècnics, plans de treball i d’inversió tot i que de moment s’està a l’espera de poder disposar de prou capacitat financera per assumir el cost de la inversió per a fer-lo realitat. El Biodièsel generat seria per autoconsum de la flota de vehicles de la cooperativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: