Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Falcons carreguen l’escala d’11, descarreguen la torreta gran i per 2a vegada fan dues pires 6X5 simultànies en l’actuació del 56è aniversari

La caiguda de l’escala d’11 ha marcat l’actuació del 56è aniversari dels Falcons de Vilafranca que tot i això ha estat “històrica”, segons la tècnica falconera.

Els Falcons i exFalcons van obrir la tradicional actuació d’aniversari, ahir al Casal, amb l’escala d’11 que es va carregar abans de “petar per dalt”.
A l’acabar l’actuació, Oriol Bové de la tècnica dels Falcons reflexionava que havia estat un error començar amb aquesta figura, però explicava que hi tenien molta confiança i que havia pujat millor que les dues realitzades la passada Festa Major.
Tanta era la confiança de la colla en l’escala, que havien assajat i finalment posposat la de 12.
La colla va superar la caiguda i va seguir l’actuació amb uns quants pilars de 3, una torreta gran, que no feien des del 2012 i no l’havien pogut assajar sencera, la Piràmide Drets de 5, un Vano de 4 pisos i dues pires 6X5 simultànies que van aixecar per segona vegada en la seva història. Van acabar la diada amb un pilar de 5 flanquejat per dos pilars de 4 simultanis.
Prèviament, la cercavila i la tronada a la rambla havien obert la darrera jornada de celebració del 56è aniversari.
Aquesta gran diada ha servit per cloure una temporada que segons Bové ha estat “de somni”. Un dels objectius era recuperar la Piràmide Drets de 5,figura complicada que feia anys que només feien per la Festa Major de Vilafranca i enguany n’han assolit 8, inclosa la d’aquest dimarts. També han aixecat set Pires 6X6, vint-i-quatre Pilars de 5, set 3d6 amb agulla, set escales de 10, han descarregat dues escales d’11 i han carregat la de l’aniversari.
A nivell social, també ha estat una gran temporada en la qual la colla ha crescut, com explica el secretari David Serrano.
Dilluns, penúltima jornada de celebració del 56è aniversari, prop d’un centenar de nens i nenes van participar a les activitats infantils organitzades a la plaça Penedès. La canalla és vital per als Falcons i sempre els dediquen un dels dies dels actes d’aniversari.
Els reptes de la propera temporada dels Falcons de Vilafranca passen per intentar el 3d7 net, del qual aquesta temporada ja han fet molt bones proves, recuperar la Piràmide Drets de 6, consolidar l’escala d’11 i atacar la de 12.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: