Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El desè Campionat d’Espanya d’Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça, amb 1.250 exemplars, s’ha inaugurat ampliant la oferta de la Fira del Gall 2015

1.250 exemplars d’aus, coloms i conills de 57 races autòctones i més de 154 varietats, procedents de criadors de raça de més de 20 províncies participen al desè Campionat d’Espanya d’Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça i el vuitè concurs-exposició de raça de Gallina Penedesenca, que avui ha obert portes al pavelló firal de Vilafranca.

És el primer cop que el Campionat d’Espanya aterra a Catalunya, i ho fa, de forma excepcional, en el marc de la Fira del Gall per a donar a conèixer la tasca que fan els criadors particulars i les associacions per conservar les races autòctones.

Per a l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, el campionat és un motiu més per gaudir de la Fira del Gall durant aquest cap de setmana i una bona manera d’ampliar la ja extensa oferta de l’esdeveniment.

La Fira del Gall tindrà lloc aquest cap de setmana amb la majoria de l’activitat centralitzada al Parc de Sant Julià: el mercat d’aviram, la carpa del Superceller, l’espai gastronòmic amb els 21 plats d’aviram preparats per set restaurants penedesencs i una fira d’artesania més multitudinària que mai, amb 150 paradistes. La regidora de Comerç i Turisme M. Dolors Rius creu que tot plegat es complementa molt bé amb tota l’activitat que hi haurà a la vila aquests dos dies.

Aquest matí, al pavelló firal, les escoles han estat el públic principal. Els alumnes han participat en una mena de gimcana en què havien de trobar els animals o les peculiaritats que els hi demanaven els organitzadors.

L’horari de l’exposició dels animals és de nou del matí a set de la tarda, avui i demà, i diumenge, de deu a dues. Els visitants podran consultar els animals campions i subcampions de cada raça, que ja han estat designats pels jutges del concurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: