Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès aposta per les energies renovables com a línia estratègica per accedir a subvencions europees

El Consell Comarcal impulsa un Programa d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) amb el suport del sector privat. El projecte ha d’incidir en la competitivitat del territori, a través d’inversions en matèria d’energies renovables.

Aquest dimarts tenia lloc al Consell Comarcal una reunió de la taula per la innovació de l’Alt Penedès, integrada per representants d’empreses, sindicats, patronals, administració, formació i investigació. La taula per la innovació va concloure fa un temps que les línies que ha de desenvolupar la comarca són la formació, l’ecoenoturisme i les energies renovables per millorar la competitivitat territorial.

D’aquestes tres línies, les energies renovables seran la línia principal de l’anomenat Projecte Estratègic de Competitivitat Territorial que els agents de la comarca volen construir per optar a les subvencions europees dels Fons FEDER. La consellera comarcal de promoció econòmica Susanna Mèrida explica que les línies de formació i ecoenoturisme no s’abandonen però que les empreses de la comarca tenen més feina feta en matèria de renovables.

Entre els agents presents a la reunió hi havia els ajuntaments amb més activitat industrial al municipi, la mancomunitat i empreses com Vilarnau, que acaba de posar en marxa una caldera de biomassa a les seves instal·lacions, o Torres, que fa molts anys que treballa en la reducció d’emissions de CO2.

El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca Joan Manel Montfort explicava que, com a administració de la capital, junt amb el consell comarcal, coordinaran i canalitzaran tots els projectes susceptibles de formar part del PECT de manera que l’aposta per les renovables sigui un projecte de territori. La inversió ha de ser d’entre 2 i 6 milions d’euros i els fons FEDER poden subvencionar fins a un 50% del cost total del projecte.

Ara, els agents de la taula d’innovació s’emplacen a treballar per preparar el Pla i tenir-lo a punt quan s’obri la convocatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: