Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca, com la majoria del món municipal, satisfet que s’aturi la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

Aquesta setmana el Ministeri d’Hisenda ha fet públic que atura l’entrada en vigor d’aquesta llei, la LRSAL, que des del món local d’arreu de l’estat espanyol es considerava com una recentralització i limitació dels serveis que els ajuntaments podien oferir als seus ciutadans.

De fet, la llei va ser recorreguda per més de 850 ajuntaments catalans i per molts ajuntaments també d’altres punts de l’estat al Tribunal Constitucional en defensa de l’autonomia local, un recurs que encara no ha estat resolt per el TC.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca el portaveu de l’equip de govern, Aureli Ruiz, comentava què és una llei que va néixer coixa i sense suport més enllà de la majoria absoluta del PP al Congrés, i que atenta directament contra els serveis de proximitat que ofereixen els ajuntaments. De moment el que es fa és posposar la seva entrada en vigor, que estava prevista el gener de 2016.

Ruiz considera que això ja és un reconeixement que aquesta llei no està ben plantejada i que no es pot aplicar, ja que difícilment una altra administració pot oferir amb el coneixement de la realitat local els serveis relacionats amb serveis socials, educació i atenció primària de salut que donen els ajuntaments.

De fet, des de l’Ajuntament de Vilafranca han actuat fins ara com si aquesta llei no existís, i per tant amb la voluntat de garantir els serveis que es presten actualment.

De fet, des de entitats com l’Associació Catalana de Municipis s’ha demanat que aquesta llei sigui derogada pel nou govern que surti de les eleccions del proper 20D. De fet, des d’aquesta Associació han demanat també als partits que es presenten a les eleccions generals que es comprometin en aquest punt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: