Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CEI recorda que les violències de gènere existeixen més enllà de l’agressió directa en l’acte de commemoració del 25N

34 dones han estat assassinades a l’àmbit dels països catalans en el que portem d’any. Per recordar-les, una trentena de dones es van estirar al terra de la Plaça de la Vila ahir a la tarda, en la commemoració del 25N de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista. Així, i dibuixant les seves siluetes amb guix, es mostrava la magnitud de la violència masclista a la nostra societat.

La performance va anar seguida de la lectura d’un manifest signat per Arran en què es recordava que les violències de gènere van més enllà de l’agressió directa i les podem trobar en l’educació i la publicitat sexistes, els rols domèstics enquistats, el domini masculí de la política o la pressió estètica. El manifest, llegit per Laia Blanch, concloïa que l’arrel del problema és el patriarcat i culminava amb el lema “El 25 de novembre i la resta de l’any: ens volem vives i amb vides dignes!”.
Blanch explicava que aquest és l’acte central de l’esquerra independentista, tot i que aquesta qüestió és sempre present en la seva lluita.

L’acte va concloure amb la intervenció de la regidora de l’ajuntament de Vilafranca per la CUP Laia Santís.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: