Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dissabte es va cloure la primera edició de la Festa de la ratafia organitzada pel Casal Popular de Vilafranca

La festa havia començat pels volts de Sant Joan, quan es va organitzar una activitat de recollida de plantes i herbes aromàtiques i un posterior taller d’elaboració de ratafies.

Aquest dissabte, coincidint amb la castanyada, es tancava el cicle amb el moment d’obrir les diferents elaboracions i de valorar-les amb un concurs obert.
La ratafia és una beguda alcohòlica dolça elaborada amb aiguardent adobat amb nous verdes i varietat de plantes, fruites o espècies. De les 12 que es van presentar el jurat va fer una primera tria de la que 4 van quedar com a finalistes. La guanyadora va ser la que van presentar el Jaume i la Gemma Girona que, curiosament, no havien fet el taller al Casal Popular sinó al Remeiart de Santa Margarida i Els Monjos. El premi per als guanyadors va ser un tiquet de menú per a dues persones a La Mà Negra, el restaurant del Casal Popular, mentre que els segons classificats es van endur un lot de samarretes.
La valoració de l’entitat organitzadora ha estat del tot positiva, i de cara al proper any l’activitat tindrà continuïtat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: