Dimarts, 7 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de participació de la 8a edició del Quinto del Casal Popular de Vilafranca

S’hi podia jugar el 25 de desembre a la tarda i el 4 de gener a partir de les 10 de la nit.

El Casal Popular La Gueralda de Vilafranca ha acollit, un any més per aquestes festes, una de les activitats amb més èxit de l’any: el Quinto de Nadal. També conegut com a quina o plena, el quinto és un joc molt tradicional a diverses comarques catalanes, i és considerat el precursor del bingo.
El funcionament és molt fàcil: es reparteixen cartrons entre els participants i un lloro, persona encarregada de treure les boles, va cantant els números fent servir rodolins o endevinalles locals. Per tapar les xifres que van sortint s’utilitzen guixes, un llegum molt semblant a les faves, que és habitual tirar-les pel cap del veí cada cop que algú surt guanyador d’una ronda. Tot plegat una activitat molt divertida que fa que any rere any el Casal Popular s’ompli a vessar. Just abans del Quinto d’aquest dissabte 4 de gener, des de la gestora de La Gueralda es mostraven molt satisfets amb l’acollida que aquesta activitat té a la vila.

La instauració del Quinto a Vilafranca va néixer amb la intenció per part del Casal Popular de fomentar la cultura popular catalana pròpia i tradicional d’altres comarques veïnes com és el Garraf o del Vallès. Paral.lelament és una fòrmula de donar a conèixer la gran quantitat de comerços locals. A més, també serveix al Casal per donar-se a conèixer i aconseguir finançament.

Per aquells i aquelles que la sort del joc no els acompanyés, podien provar sort al concurs de fotografia a través de la xarxa social Instagram on la foto més original també tenia premi. Un cop acabat el Quinto, es podia continuar la festa amb Format C per la nit del 25 i PDCATZ per la Nit de Reines del dia 4 de desembre.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: