Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

MES es compromet a pressionar per tal que l’àmbit funcional del Penedès sigui una realitat entre les primeres accions del nou govern

La presidenta de Moviment d’Esquerres (MES), Magda Casamitjana, ha estat a Vilafranca per tal de valorar els resultats de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, en què la seva formació es presentava sota el paraigua de Junts pel Sí.

Casamitjana, que estava acompanyada de representants de MES al territori penedesenc, ha explicat que estaven satisfets dels resultats a nivell català, però també penedesenc. I del paper que ells podien haver jugat donant cabuda als votants socialistes que es declaren sobiranistes.

Magda Casamitjana prendrà properament possessió del seu càrrec de diputada al Parlament, i ha explicat què, des d’allà, treballarà per tal que el nou Govern posi en marxa de manera urgent i efectiva la delegació del Govern al territori. Serà una de les primeres demandes, ha remacat, que farà MES.

 

Valorant els resultats, i comentant les accions en aquests propers mesos, Casamitjana s’ha mostrat convençuda que Junts pel Sí i la CUP arribaran als acords necessaris per tirar endavant el procés. Explica que hi ha una majoria clara per poder iniciar el procés constituent i per tirar endavant un pla de xoc social que ajudi als qui més ho necessiten al país. Ha recordat els tres punts bàsics en que hi ha acord amb la CUP.

Ha refermat el seu convenciment en què s’ha de poder avançar per arribar a fer realitat un nou país que respongui a les demandes que han plantejat els ciutadans, i que no pot ser possible sense una plena capacitat de decisió en temes econòmics i competencials; que ara per ara són impossibles dins de l’estat espanyol. Per tant, insisteix que en els grans temes hi ha acords de base de 72 diputats al Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: