Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Taula de la Salut Mental vol de continuar creant xarxa d’atenció a les persones afectades

Els representants de les 19 entitats de l’Alt Penedès que hi participen han refermat la seva adhesió a la taula i la voluntat de continuar treballant per donar resposta als reptes actuals.

La sala de Plens del Consell Comarcal ha reunit aquest dijous al matí els representants de les entitats que conformen la Taula de la Salut Mental de l’Alt Penedès, per tal de renovar l’adhesió de les 19 entitats implicades amb la feina i els objectius que es van marcar l’any 2015.

El coordinador de la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès, Xavier Vallès, recordava que va néixer amb la voluntat de crear una xarxa que ajudés a treballar en tot l’àmbit de la salut mental. Ara calia tornar a replantejar objectius i necessitats, també després dels dos anys de pandèmia i amb les incerteses cada cop més presents a la nostra societat que poden tenir efectes sobre la salut mental.

Vallès remarca que l’Alt Penedès disposa d’una xarxa forta, que cal però continuar millorant per potenciar encara més. En definitiva cal més atenció a la salut mental, més recursos a nivell no només sanitari i enfortir l’atenció integral a la persona.

La jornada servia també per presentar el Mapa de Recursos que recull que és el que hi ha en aquests moments a la comarca, però al mateix temps ha de servir per detectar mancances i posar en valor fortaleses per continuar avançant.

En aquest sentit, la directora del Pacte Nacional per a la Salut Mental, Magda Casamitjana, explicava que el seu objectiu és ajudar a consolidar aquestes taules territorials, i recollir les demandes i necessitats del territori per tal de fer-les arribar de manera més àgil al Govern.

Casamitjana apuntava que com arreu de Catalunya, a l’Alt Penedès hi ha també manca de recursos en tots els àmbits relacionats amb la salut mental. En definitiva, deia, potenciar i fer realitat una xarxa comunitària de suport a les persones.

L’acte el va obrir el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, que va remarcar la necessitat d’eines com la Taula de Salut Mental i la importància que des de les administracions s’hi doni suport.

En la mateixa línia, el Consell Comarcal d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer, explicava que la coordinació a nivell de tot el territori és important per poder donar una millor atenció a les persones amb problemes de Salut Mental, i que la Taula era l’espai on entitats i administracions es troben per tal d’avançar en aquest camí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: