Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern proposa la congelació de la majoria d’ordenances fiscals i la introducció de noves bonificacions per innovació

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca porta demà a aprovació al ple municipal les ordenances fiscals per al 2016.

La proposta és congelar la majoria d’ordenances i oferir noves bonificacions que premiïn la innovació i la creació de llocs de treball. En definitiva, la proposta es deu, segons els representants municipals, a un model d’ajuntament que, gràcies a estar poc endeutat, pot preservar els serveis a les persones sense haver d’augmentar la pressió fiscal sobre el ciutadà.
L’ajuntament vol incentivar l’obertura de noves empreses a través d’una taxa competitiva respecte a altres territoris propers. S’estableix un criteri únic per simplificar la taxa, que són els metres quadrats de superfície, i s’inclouen elements de bonificació que responen a la realitat actual. Per exemple, si qui inicia una nova activitat és una persona a l’atur de llarga durada, la bonificació és del 100%, i si està a l’atur des de fa menys de 6 mesos, del 50%. Si el titular del negoci és menor de 35 anys, la bonificació també serà del 50%. En la mateixa línia, es premiaran aquelles empreses que generin llocs de treball. I hi ha una bonificació nova adreçada a la implantació d’activitats innovadores, que creïn patents o models d’utilitat. Segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, Vilafranca pot tirar endavant tot aquest model fiscal perquè “no ha de recaptar més impostos per pagar interessos als bancs”. Ruiz destaca que aquest els ha semblat el moment idoni per fer tots aquests canvis.

Per la seva part, l’alcalde Pere Regull destaca que estan congelant taxes i ordenances tot i que les despeses de l’ajuntament augmenten i es reafirma en el model de serveis a les persones que impulsa Vilafranca.

El primer tinent d’alcalde Francisco Romero explica que el cas de Vilafranca no és comú.

Els impostos que afecten a la majoria de la població i que queden congelats són l’IBI, en el qual tampoc augmenta el valor cadastral, la taxa d’escombraries, l’impost sobre els vehicles i sobre els guals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: