Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca commemorà demà els 75 anys del assassinat de Lluís Companys, davant del seu monument

Els regidors d’ERC a Vilafranca han explicat, tot just davant del monument a Lluís Companys a la Rambla de la Girada, que coincidint amb el 75è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys l’any 1940 volen retre-li un homenatge que consistirà en el llançament de salves d’honor i una ofrena floral.

Com explicava el regidor Josep Àlvarez, es tracta de recordar que després de 75 anys el govern espanyol encara no ha demanat perdó per aquest assassinat, i que a més en la mateixa data un altre president de la Generalitat haurà d’anar davant dels tribunals.

A 2/4 de 8 del matí davant el monument al president màrtir els republicans llençaran salves d’honor i faran una ofrena floral. El 15 d’octubre de 1940 l’estat espanyol va assassinar el president de la Generalitat Lluís Companys, un fet únic a Europa, ja que el president català és l’únic dirigent escollit democràticament que va ser assassinat per les forces feixistes a Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: