Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A quarts de dotze s’ha restablert la circulació de l’AVE

Un robatori de cable de fibra òptica a la Granada ha obligat a interrompre la circulació dels trens d’alta velocitat a primera hora del matí.

Tota la circulació de trens d’alta velocitat a Catalunya ha quedat interrompuda a primera hora del matí a causa d’un robatori de cable de fibra òptica que s’ha produït a la sortida de la Granada, a uns cent metres més enllà del polígon Fondos de l’Estació. Responsables de la companyia Renfe atribueixen la incidència a un acte de vandalisme. El problema s’ha detectat a dos quarts de vuit del matí i no s’ha pogut resoldre fins a quarts de dotze del migdia. La fibra òptica és la ofereix el senyal dels sistemes de seguretat del trens. Durant el matí Renfe ha habilitat un transport alternatiu amb autobusos entre Vilafranca i Barcelona i trens entre Barcelona i Girona.
Fonts de Renfe han informat que han quedat afectats 20 trens i 7.000 usuaris.
Centenars de passatgers han quedat a l’interior de los vagons, en concret a l’Alt Penmedès que s’han aturat entre Vilafranca i Gelida.
Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat arran de la situació, que ha provocat l’aturada de dos trens AVE que circulaven entre Tarragona i Figueres i que la resta de trens de la línia Madrid – Barcelona – frontera francesa que havien de sortir pels volts de les vuit del matí no ho poguessin fer.

AVE

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: