Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de persones han passat per l’alberg habilitat a la zona esportiva de Vilafranca en el marc de la campanya de la verema

Un any més coincidint amb l’inici de la campanya de la verema, s’ha habilitat a la zona esportiva de Vilafranca un alberg gestionat per Creu Roja per tal de donar acollida a totes les persones que s’acosten a la comarca a la recerca de feina.

Els regidors de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort; i de Benestar Social, Ramon Zaballa, acompanyats de responsables de Creu Roja han fet balanç del funcionament d’aquest alberg que obria portes el passat 28 d’agost i que aquest dilluns ha tancat ja portes. La campanya de la verema que s’organitza des de la comissió en què participen administracions, sindicats, empresaris i agents socials va començar enguany el 24 d’agost i acabarà l’11 de setembre. En aquestes dates funciona també l’oficina d’atenció al veremador que es troba a l’edifici de l’Ateneu Municipal de Vilafranca. Però l’alberg, obre uns dies més tard i tanca portes uns dies abans.

Com explica el regidor Montfort, enguany hi ha passat unes 50 persones diferents, i el funcionament ha estat satisfactori.

L’Ajuntament té un conveni amb Creu Roja per tirar endavant aquest alberg, tot fent-hi una aportació de 5.000€ que es complementa amb 2.000€ aportats per el Consell Comarcal.

L’alberg l’atenen una tècnica de Creu Roja i un equip d’entre 4-5 voluntaris cada dia, per donar sopar i estris de neteja als usuaris, i també esmorzar al dia següent. Una de les tècniques de Creu Roja, la Fina Ràfols, comentava que la majoria dels usuaris de l’alberg no havien trobar feina en aquesta edició de la campanya, i que la majoria demanaven després poder-se desplaçar cap a Tarragona.

L’any passat van passar per aquest alberg un centenar de persones. Aquesta davallada, segons explica el regidor Ramon Zaballa, obeeix tant al fent que cada cop hi ha més contractació en origen, com el fet que la mecanització fa que calgui menys mà d’obra. Els usuaris de l’alberg són persones que s’acosten al Penedès sense contracte.

 

Els responsables municipals i de Creu Roja han insistit en recordar que aquesta valoració se centrava únicament en la part humanitària que ofereix l’alberg; i que passat l’11 de setembre un cop acabi la part que ofereix l’oficina d’informació ja es podrà fer una valoració més global en relació als contractes i les condicions laborals dels veremadors.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: