Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obertes les inscripcions per participar en un Curs d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona organitza, el proper 21 d’octubre, de 4 de la tarda a 8 del vespre, un curs d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic. Aquesta formació, que serà gratuïta, està a adreçada a la ciutadania en general i en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inici precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril·lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril·lador per si es dona el cas que en tenim un a mà.

El curs anirà a càrrec d’especialistes del Consell Català de Ressuscitació i es durà a terme a l’Escorxador de Vilafranca. La sessió constarà d’una part teòrica d’una hora de durada i una segona part pràctica de tres hores de durada.

Tothom que hi estigui interessat caldrà que enviïn un correu a  , abans del proper 9 d’octubre, indicant el nom complert, DNI, data de naixement i un telèfon de contacte. A l’assumpte cal posar “Inscripció al curs d’autoprotecció i suport vital”. Les places són limitades i les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de recepció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: