Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’informe de Conjuntura Econòmica del primer semestre de 2015 assenyala que l’Alt Penedès inicia una lenta recuperació

De fet les comarques penedesenques, com expliquen els responsables de l’ADEPG, segueixen la tònica de l’economia catalana que en aquests primers mesos de 2015 ha registrat un fort ritme de creixement.

Concretament el Garraf i el Baix Penedès se situen en el grup de comarques més dinàmiques, i l’Alt Penedès millora el seu comportament respecte a trimestres anteriors.

Una recuperació del dinamisme que comporta un creixement de l’ocupació del 2’1%. Una dada rellevant segons el president de l’ADEPG, Jordi Solé.

 

Un Alt Penedès que a finals de 2014 es trobava entre les comarques menys dinàmiques de Catalunya. En aquests primers mesos de 2015 sectors com transport i comunicacions creixen un 9%, i la construcció un 6%. En sentit contraries continuen perdent llocs de treball en el sector de la mediació financera, un 25%; i els serveis empresarials també mostren un baix dinamisme.

De l’informe que ha presentat l’ADEPG s’extreu també que l’Alt Penedès ha registrat un augment del 3’6%  en la contractació, pel que fa a les xifres interanuals. Unes dades que també són similars si parlem de la creació de noves empreses.

Un repunt de l’activitat econòmica, però, que com explica el secretari general de l’ADEPG Isidre Also té el seu punt feble en les condicions de contractació dels treballadors, ja que la precarietat és a les tres comarques penedesenques superior a la mitjana catalana.

Also remarca que aquesta temporalitat de la contractació és un fet preocupant, que cal treballar per millorar. Mirar de continuar pressionant per tal que la legislació laboral faciliti una contractació més estable, que també ajudaria a consolidar el creixement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: