Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bastoners han batut el seu propi rècord de pavanes i l’absolut, arribant a les 369

Els bastoners de Vilafranca tenien ahir una cita important després de l’entrada de Sant Fèlix a casa de l’administradora Anna Grabalosa. Aquest 2015 tocava rècord de pavanes. Per això els balladors i un nombrós públic que no es volia perdre l’espectacle es van congregar a la plaça Constitució amb l’objectiu d’assolir el repte.

Amb una posada en escena cada cop més complexa, marcador digital inclòs, la colla va anar ballant pavana rere pavana, fent la rotació de quatre balladors cada cinc peces completes. Després de picar i suar molt, el rècord arribava assolint la xifra de les 369 pavanes.

Era el rècord de la colla, que fa dos anys havia arribat a les 269, però també l’absolut, superant les 303.

La colla actual es va marcar fa uns anys arribar a les 169 coincidint amb els 69 aniversari del la recuperació del ball. I dos anys després es van marcar com a objectiu fer-ne cent més. La dinàmica ha continuat aquest 2015 i ha calgut assajar molt per arribar a on volien.

Si continua la mateixa dinàmica, els bastoners hauran d’arribar a les 469 pavanes l’any 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: