Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya de control dels sistemes de seguretat passiva: cinturó, casc i sistemes de retenció infantil, a Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca, de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit, fa aquesta setmana una campanya de control dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles: utilització dels cinturons de seguretat tant del conductor com dels ocupants del vehicles, ús dels sistemes de retenció infantil i la utilització del casc a les motos.

Aquestes campanyes s’efectuen a nivell de Catalunya amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària, tant urbana com interurbana.

Segons les dades del servei, l’ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l’any a Catalunya. D’altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: